ENTRADES

a les pestanyes, trobareu les entades organitzades per temes. you will find all posts organized by tabs.

les imatges publicades en aquest bloc estan subjectes a una llicència de queden sota llicencia.Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons Creat a partir d'una obra disponible a maneresdedir.blogspot.com

22/3/09

lectura lineal lectura hipertextual


Susana Pajares  deia que parlar més sobre l'hipertext era ja passat de moda. Que tothom ja hi era avesat i que no calia especular més sobre els canvis que comportaria. L'estructura de l'hipertext ens és tan familiar com l'estructura lineal d'un llibre imprès.A la fi i a la cap, l'estructura associativa de l'hipertext no és més que la visualització de les associacions d'una lectura lineal.
En aquest sentit, els crítics literaris i teòrics opinen que un text en suport electrònic i un text en suport paper no són essencialment diferents atès que les persones només poden llegir una seqüència alhora i que en aquest sentit tot text, independentment del suport i format, és sempre lineal. Alhora, tot text és sempre diferent per a cada lector, i que és el mateix lector que dóna el sentit amb la seva lectura i amb les eleccions que fa. Aquest comportament del lector no seria exclusiu d'un context cibernètic.  Per a més informació, es pot consultar: Espen J Aarseth (1997), Cybertext: Perspectives on Ergodic literature. Published by The Jahns hopkins .